Taks Handling Systems vestigt zich op bedrijventerrein Vosdonk
Werkgelegenheid verwacht door komst bedrijf

Bron: Bode Etten-Leur d.d. 8 maart 2017 – door Peter Houtepen:

Het bedrijf TAKS Handling systems verwacht met de komst naar bedrijventerrein Vosdonk in Etten-Leur de komende jaren flink meer werkgelegenheid te kunnen leveren. Door groei in de afgelopen jaren was voor TAKS Handling System de noodzaak ontstaan om op zoek te gaan naar een groter pand.

De locatie aan de Leursebaan in Breda was uit zijn jasje gegroeid en na een uitvoerige marktoriëntatie alsmede de inzet van de gemeente Etten-Leur, zet het bedrijf zijn activiteiten voort in een pand aan de Munnikenheiweg op Vosdonk. Sinds maandag is TAKS Handling Systems hier operationeel.

Leidend

Het bedrijf ontwikkelt en produceert innovatieve modulaire en maatwerkoplossingen voor interne transportsystemen en is wereldwijd een van de leidende producenten van oogstverwerkingssystemen en palletisers voor de AGF en glastuinbouw. De nieuwe efficiënte oplossingen voor intern transport en oogstverwerking die de afgelopen jaren zijn geïntroduceerd, hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei. Daarnaast hebben steeds meer bedrijven vertrouwen in de arbeidsbesparende oplossingen voor verpakkingshallen voor groenten en fruit.

Trots

TAKS Handling Systems biedt in Etten-Leur thans werkgelegenheid aan circa vijftig mensen. voor de komende jaren wordt flink meer werkgelegenheid verwacht voor technisch personeel voor onderzoek en ontwikkeling en installatie/service.

Jean-Pierre Schouw, wethouder Economische Zaken en Arbeidsmarkt in Etten-Leur, is verheugd met het feit dat een internationaal groeiend bedrijf voor zijn gemeente gekozen heeft. “Dit is niet alleen goed voor de werkgelegenheid, maar ook voor de leegstand.” Etten-Leur mag er trots op zijn om zo’n innovatief bedrijf te kunnen huisvesten.

Gemoderniseerd

De nieuwe locatie in Etten-Leur is de afgelopen maanden intern geheel gemoderniseerd en voorzien van efficiënte productie faciliteiten. Het buitenterrein wordt de komende maanden geheel vernieuwd. “Met ingebruikname van twee productiehallen van ruim 5.200 m2, een kantoor van 800 m2 en een buitenterrein van ruim 10.000 m2 heeft TAKS Handling Systems de ruimte om de hoogwaardige en innoverende projecten nog beter tot uitvoering te brengen”, meent CEO Arie Meeuwissen van het bedrijf