Taks Handling Systems neemt Berkvens Greenhouse Mobility over

Taks Handling Systems uit Etten-Leur heeft alle aandelen overgenomen van Berkvens Greenhouse Mobility in Asten. Hiermee is een belangrijke stap in de groeistrategie van het bedrijf gezet. Taks Handling Systems ontwikkelt, bouwt en installeert wereldwijd complete oogstverwerkingsoplossingen in verpakkingshallen voor glasgroenten en fruit. Berkvens Greenhouse Mobility ontwikkelt en produceert schaarhoogwerkers, oogstwagens en AGV voor in de kas. Samen kunnen ze complete turnkey-oplossingen aanbieden aan telers.

Deze stap is mede mogelijk gemaakt door participatiemaatschappij Victus Participations, dat een deel van de aandelen van Taks Handling Systems en Berkvens Greenhouse Mobility heeft gekocht. Arie Meeuwissen blijft aandeelhouder en algemeen directeur van Taks Handling Systems en wordt hiermee ook aandeelhouder en algemeen directeur van Berkvens Greenhouse Mobility.

Groei en ontwikkeling waarborgen

Taks Handling Systems gaat voor groei. Dit resulteerde de afgelopen jaren in versnelde uitbreiding van het team naar 70 medewerkers, aangevuld met een team van zzp’ers. Arie Meeuwissen is de drijvende kracht achter deze groeistrategie. Met zijn duidelijke visie om een leidende partij in de markt te zijn, werkt zijn enthousiasme aanstekelijk. Het doel is een compleet aanbod van machines aan te kunnen bieden voor de inrichting van verpakkingshallen en intern transport.

Berkvens Greenhouse Mobility gaat voor innovatie. Vanuit een nieuw pand in Asten ontwikkelen en produceren 30 medewerkers de machines voor intern transport en gewasverzorgingsoplossingen in de kas. Erwin Berkvens blijft volledig betrokken bij het bedrijf en gaat zich richten op R&D. Daarmee blijft zijn kennis en ervaring gewaarborgd.

Beide heren zijn heel enthousiast over deze overname: “We geloven dat de bedrijfscultuur, de kwaliteit van machines én onze innovatiekracht volledig bij elkaar passen”. De overname heeft geen gevolgen voor het personeel. Het merk Berkvens Greenhouse Mobility blijft in de markt bestaan. “Doordat we nu complete (turnkey-) oplossingen kunnen aanbieden voor gewasverzorging, intern transport en oogstverwerking, krijgen beide bedrijven de ruimte om verder te groeien. Zowel nationaal als internationaal.” Erwin Berkvens: “In Taks Handling Systems hebben wij de ideale koper gevonden. Onze visies op de markt, manier van werken en productkwaliteit sluiten naadloos aan. We krijgen nu meer ruimte om ons productportfolio te ontwikkelen. De verkoop voelt als een goede en logische stap voor onze klanten en medewerkers.”

Partner voor realisatie internationale groei

“Wij willen blijven groeien, zowel organisch als door strategische overnames”, aldus Arie Meeuwissen. Om internationale groei verder te realiseren, heeft Victus Participations als partner een aandelenbelang in beide bedrijven verworven. “We zijn erg blij met Victus omdat ze zich volledig focust op groeiende bedrijven in de Food & Agri markt. Met deze sterke partner, haar expertise en contacten in de glastuinbouwmarkt, kunnen we onze internationale groeiambities realiseren”.

Gedeelde visie

Zowel Taks Handling Systems als Berkvens Greenhouse Mobility zijn reeds internationaal actief en hebben een uitstekende kwaliteitsreputatie. Beide bedrijven werken aan innovatieve ontwikkelingen, vaak samen met hun klanten. Efficiënte en ergonomische oogstverwerking zijn hierbij de voornaamste pijlers. Het groeiperspectief heeft als overkoepelend doel om totaalaanbieder te zijn voor complete projecten in de glastuinbouw en zacht fruit.

Voor meer bedrijfsinformatie:

Taks Handling Systems BV        
www.taks.nl
info@taks.nl

Berkvens Greenhouse Mobility                             
www.greenhousemobility.com
info@greenhousemobility.com

Victus Participations                                   

www.victusparticipations.com
info@victusparticipations.com

Noot voor de pers
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Manon Eeckhout, Marketing & Communicatie bij Taks Handling Systems, tel: +31 (0) 88-5552000 of m.eeckhout@taks.nl