"Modulaire oplossing leent zich voor gevraagde innovaties gedurende het traject"

(verschenen in GroentenNieuws)

 

Prominent tomatenteler Schenkeveld kiest opnieuw Taks Handling Systems voor de uitbreiding van hun verpakkingslijn. Schenkeveld bouwt in Rijsenhout een kassencomplex van 44 hectare met in elke windrichting een kas.

Fase 3 ‘Zuid’ en fase 4 ‘West’ zijn nu in aanbouw. Het totale logistieke systeem wordt ‘zeer efficiënt’, met een capaciteit van 48 ton per uur, zo delen telers Piet van der Wel en Richard Schenkeveld. “We hebben gekozen voor Taks vanwege hun innovatieve, efficiënte oplossing voor oogstverwerking van hoge kwaliteit.”

Ondertekening overeenkomst met van links naar rechts Cor Taks, Richard Schenkeveld en Piet van der Wel

Schenkeveld werkt aan optimalisatie en groei. “Wat we doen, willen we graag goed doen. Taks Handling Systems deelt deze visie. We werken al 30 jaar met veel plezier samen.”

In 2017 is de opzet voor het totale project van 44 hectare gemaakt. In 2017 en 2018 zijn de verpakkingslijnen voor fase 1 ‘Noord’ en fase 2 ‘Oost’ ‘naar volle tevredenheid’ geleverd. “Taks heeft ook op onze andere vier locaties de complete inrichting van de verpakkingshal uitgevoerd. Nu zijn we dus bezig met locatie 7 en 8. Steeds blijkt dat zij absoluut uitblinken in kwaliteit en efficiency en hun modulaire oplossing zich leent voor gevraagde innovaties die gedurende het traject ontstaan. Hierdoor behalen we onze doelen.”

Omvang en efficiëntie
De gehele bouw van het kassencomplex bestrijkt 4 kassen van 11 hectare (totaal 44 hectare) met middenin een verpakkingshal voor oogstverwerking. In deze hal staan 4 identieke oogstverwerkingssystemen van Taks Handling Systems, voor iedere kas één. Eén afweeglijn kan 2400 dozen per uur verwerken. Hierdoor wordt de totale capaciteit straks 48 ton per uur.

Tijdens de piekproductie zijn per afweeglijn slechts 3 medewerkers nodig. Bovendien registreert Schenkeveld elke verplaatsing in het logistieke proces door middel van ‘tracking & tracing’ van de geoogste producten. “Efficiëntie is het speerpunt van de totale logistieke lijn.”

Cor Taks is tevreden: “Een goede relatie is niet automatisch een garantie voor een mooie opdracht. We hebben hier met zijn allen hard voor gewerkt. Dat neemt niet weg dat we met een relatie van 30 jaar trots en blij zijn dat Schenkeveld opnieuw voor onze oplossing heeft gekozen. We kijken uit naar het eindresultaat. Ook wij zijn heel benieuwd naar het totaalaanzicht van de complete installatie.”

Publicatiedatum: donderdag 10 jun 2021