Flexibele R-Packing verpakkingslijn voor Verhoeven

Project details

Klant: Kwekerij Verhoeven

Categorie: Verpakken

Periode: juli 2016

Kwekerij Verhoeven in Prinsenbeek teelt snackkomkommers. In de moderne verpakkingshal worden de snackkomkommers verpakt in vele verschillende verpakkingen voor rechtstreekse levering aan de supermarkt. De familie Verhoeven wilde graag sneller en efficiënter gaan verpakken waarbij het omschakelen naar een andere verpakking een minimale omschakeltijd zou kosten.

TAKS Handling Systems heeft een flexibele verpakkingslijn R-Packing ontwikkeld voor alle type snackgroente en zacht fruit. De R-Packing lijn verhoogt de efficiency van de verpakkingslijn door een combinatie van real time management data, een ergonomische werkomgeving en foutendetectie.

De R-Packing heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van de conventionele verpakkingslijnen. Orderomvang en voortgang worden in real time weergegeven op een scherm. Medewerkers kunnen met deze informatie zien hoeveel verpakkingen er nog van een bepaald type moeten worden gemaakt. Daardoor kunnen de eerste tafels al wisselen naar een andere verpakking, waardoor de wisseltijd tussen verpakkingen minimaal is.

Daarnaast kunnen er bij dubbele lijnen meerdere type verpakkingen tegelijk worden verwerkt. Het managementinformatiesysteem geeft daarnaast veel informatie over de status van de orders. Foutieve producten worden gedetecteerd en uit het systeem gehaald, waardoor productgewicht gewaarborgd blijft.

Per medewerker zijn de totale productieve werkuren en werkprestaties beschikbaar. Deze informatie helpt u bij het coachen van uw personeel om een betere efficiency en foutenvermindering te realiseren. Een overzicht van totale dagproductie en de prestatie per medewerker is in real time inzichtelijk en beschikbaar in een universele data file.

De werkplekken zijn ergonomisch ingericht waardoor de werkhouding van medewerkers verbetert. Kwekerij Verhoeven heeft door de uitstekende ervaringen inmiddels de capaciteit verdubbeld door de aanschaf van een tweede lijn.

De hoge verwerkingssnelheid en de combinaties met verpakkingsmachines en geautomatiseerde aanvoer en palletiseren zorgen voor een forse besparing op de arbeidskosten bij het verpakken van snackgroenten en zacht fruit. De R-Packing lijn maakt uw bedrijf onderscheidend op het gebied van efficiency.