Taks Handling Systems levert uitbreiding Double Diamond Acres

Project details

Klant: Double Diamond Acres, Canada

Categorie: Intern transport, Palletiseren

Periode: juni 2016

Taks Handling Systems heeft recent bij Double Diamond Acres in Kingsville Canada het komkommer  container oogstsysteem uitgebreid met een tweede aanvoerlijn voor komkommers. Double Diamond levert glasgroenten aan de gehele Noord-Amerikaanse markt. Om dagelijks aan de vraag te voldoen is betrouwbaarheid en een hoge capaciteit van de oogstverwerking erg belangrijk.

Het bedrijf werkte al naar grote tevredenheid met de in 2013 geleverde oogstverwerking installatie. De komkommers worden op een ergonomische manier geoogst in een container met een beweegbare bodem en achterplaat. De komkommers worden er na het snijden ingelegd waarbij de inhoud wordt vergroot door het verschuiven van de bodemplaat. De containers worden vervolgens naar de verpakkingshal getransporteerd en gelost door middel van een portaalrobot. Het buffersysteem zorgt ervoor dat er een continue aanvoer is van komkommers. Het ledigen van de container gebeurd aan de voorzijde van de container. Zo rollen de komkommers gecontroleerd en zonder beschadiging op de aanvoerband van de sorteerder. Met de nu geïnstalleerde tweede aanvoerlijn is de capaciteit verhoogd naar 24.000 komkommers per uur. Bovendien wordt met het systeem een continue vullingsgraad van 96% van de sorteerder gerealiseerd.

Double cucumber container system - Taks Handling Systems

Bij het oogsten in de kas en in de verpakkingshal is geen handling meer van kisten. Daarnaast heeft het systeem een hoge loscapaciteit. Dit zorgt ervoor dat er een belangrijke arbeidsbesparing wordt gerealiseerd en er ergonomisch wordt gewerkt. Hierdoor kan met het container oogstsysteem een besparing bij het oogsten worden gerealiseerd van 15 tot 20%. Hierdoor wordt de investering in 3 jaar terugverdiend.

Voor meer informatie:
TAKS Handling Systems, T +31(0)76-5 222 677 E c.taks@taks.nl